+38765842442 info@as-travel.org
+38765842442 info@as-travel.org

Jer ljeto je… Korčula.

Korčula.
Gostoljubivi domaćini, Oliverove pjesme, bogata historija, najljepše plaže.
Korčula.
Jedan od najsunčanijih i najšarmantnijih otoka na Jadranu, dom svima nam poznatog moreplovca Marka Pola čije je knjige čitao i Kolumbo kada je prenuo u pohod.

Korčula.
Prema staroj legendi ovdje su živjele morske djevojke. Antonio, momak s kopna zaljubio se u Neru, djevojku crne kose. Pokušavajući da pobjegne kosa joj je zapela za stijene. Nakon očeve prijetnje da će momka pretvoriti u kamen, Nera je odlučila nestati ali pod uslovom da stijene u uvali poprime obrise njene kose koju je Antonio obožavao. Tako danas, kad odete na Korčulu, posjetite uvalu pored mjesta Smokvica i prepustite se prizorima koji pričaju najljepše ljubavne priče.
Korčula.
Lako će vas odvesti  u davna vremena, gdje vjeruju daj je baš tu na otoku rođen svjetski moreplovac Marko Polo, ističući njegovu kuću kao važan dio istorije ovog malog grada.


Korčula.
Znate li da se blizu trajektnog pristaništa nalaze Kopnena vrata Korčule, koja su glavni ulaz u njeno istorijsko središte. Tu su još od 15. stoljeća, a iznad samog luka na vratima su smještena dva glavna simbola istorije ovoga grada.
Korčula.
I ulica dobrotvornosti, jedina bez stepenica, pa se u njoj možete šetkati gore dole skupa sa svojim mislima. Mještani je zovu Ulicom filozofa ili Ulicom razmišljanja. Posjetite ulicu dobrotvornosti, možda se probudit filozof u vama 😊


Korčula.
Odlična vina, hiljadugodišnja tradicija kojom se naraštaji još uvijek bave. Jer grožđe  koje zri pod korčulanskim suncem je delicija sama za sebe.
Vrijeme je za ljubav, romansu i vino!  
Ne zaboravite, septembar na Korčuli ima posebne draži. Ne trebate nam vjerovati, iskoristite neku od super ponuda koje smo pripremili za vas u septembru na Korčuli i napravite svoju priču.

Za kraj ljeta i početak nove knjige lijepih uspomena.. Korčula.

Bb

Ostavite odgovor

Poslednje objave

Šta čitati na plaži?
5 Jula, 2022
zasto-posjetiti-istanbul
Istanbul, neke čudne kapije
31 Januara, 2022
Ne sam, Safete
26 Januara, 2022
5 razloga zašto posjetiti saunu
23 Januara, 2022
putovanja-u-vrijeme-pandemije
Putovanje kao terapija u vrijeme pandemije
18 Januara, 2022


Zašto izabrati nas?

  • Garantovano najbolje cijene!
  • Konstantna podrška 24/7
  • Bez skrivenih troškova.
  • 5000+ zadovoljnih klijenata


Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org