+38765842442 info@as-travel.org
+38765842442 info@as-travel.org

KAPADOKIJA I ANKARA 12.05.-15.05.2022.

0
Cijena
OdBAM 839BAM 799
Cijena
OdBAM 839BAM 799
Puno ime*
E-mail adresa*
Vaš upit*
Spremi na listu želja

Dodavanje predmeta na listu želja zahteva račun

102

Zašto izabrati nas?

 • Garantovano najbolje cijene!
 • Konstantna podrška 24/7
 • Bez skrivenih troškova.
 • 5000+ zadovoljnih klijenata

Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org

4 dana / 3 noći
Dostupnost: 12.05.-15.05.2022.
Beograd
Detalji

4 dana avanture za pamćenje

KAPADOKIJA I ANKARA

Polazak: 12.05.2022. – Povratak: 15.05.2022.

Kapadokija je zaista jedinstvena. Divovske kamene formacije okružene velikim balonima na zrak, sa turskim dekoracijama i blistavim zalascima sunca, to je jednostavno savršeno mjesto svakom ljubitelju putovanja.

Ova očaravajuća i misteriozna turska destinacija nudi više nego što se na prvi pogled čini. Prije nego krenete, evo četiri zanimljive činjenice o Kapadokiji.

Kapadokija ili Kapadokya na turskom, naziv je regije koja se nalazi u središnjoj Anadoliji.

Predviđeno je da u Kapadokiji postoji 150-200 podzemnih gradova. Neki od najpoznatijih nalaze se u Derinkuyu, Kaymakli, Tatlarinu, Ozkonaku, Mazi i Ozluce. Ipak, otkriveno je samo 36 od ovih podzemnih gradova. Hrišćani su ih u 7. veku koristili kao skrovišta.

Ovi bajkoviti pejzaži su nekada nastali vulkanskom erupcijom i erozijom. Što znači da je krajolik nalik na mjesec prvobitno formiran od mekih slojeva lave i pepela. Jedinstvenog oblika, ove stijene podsjećaju na dimnjake, pečurke i stupove.

I ostat ćete zadivljeni promjenjivim i fascinantnim pejzažom.

Da li ste znali da je regija Kapadokija nastala prije 60 miliona godina? Sigurni smo da ćete željeti ponovo da posjetite Kapadokiju

Lokacija polaska

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Vrijeme okupljanja putnika

2 sata prije polijetanja. Najkasnije u 08h

Opis hotela

Tourist Hotel & Resort Cappadocia 4*

Objekat Tourist Hotel & Resort Cappadocia se nalazi na putu za muzej na otvorenom Goreme, okružen je magičnim Vilinskim dimnjacima i udaljen 300 metara od centra grada i autobuske stanice. Nudi veliki izbor spa objekata, a gosti se mogu opustiti uz balinežansku masažu ili u spa bazenu koji je napunjen sokom od grožđa. Gosti se mogu sunčati pored bazena i uživati u prelepom pogledu. Objekat Tourist Hotel & Resort Cappadocia kombinuje tradicionalne i moderne pogodnosti, a gostima je na raspolaganju udoban i moderan semštaj sa kaminom i mini-barom. Neke sobe uključuju spa kadu ili kupatilo u stilu hamama, koji su idealni za opuštanje. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog jutra i uključuje organske i lokalne sastojke. Doručak se služi u prostoriji koja pruža pogled na balone u vazduhu. Gosti mogu uživati u osvežavajućem piću u salonskom baru i jednostavnim jelima u a-la-carte restoranu Grape, koji služi jela jedinstvenih ukusa lokalne i internacionalne kuhinje. Deca se mogu igrati u zelenim vrtovima dok roditelji čitaju knjigu u biblioteci. U okviru objekta postoji i soba za igru. Gosti mogu koristiti poslovni centar, a besplatan WiFi je dostupan u celom objektu.

 

Hotel Sergah Ankara  4*

Hotel Sergah udaljen je samo 1 km od stanice metroa Ulus, na pješačkoj udaljenosti od najbliže autobuske stanice i 5 km od glavne autobuske stanice. Nudi saunu, besplatan bežični internet i klimatizovane sobe sa satelitskom televizijom.

Sve sobe u hotelu Sergah imaju prostor za sjedenje i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Minibar je takođe standard. Neki apartmani imaju i kauč na razvlačenje.

Svakog jutra se služi doručak na bazi švedskog stola. Hotelski restoran nudi primjere turske i svjetske kuhinje. Možete uživati u pogledu na grad ispijajući piće u krovnom baru.

Hotel Sergah udaljen je manje od 2 km od Muzeja anatolijskih civilizacija i 5 km od tržnog centra Ankamall. Aerodrom Ankara Esenboga udaljen je 20 km.

”First minute” ponuda:
za prijave i uplate depozita do 15.3. – za prvih 5 soba – 799 KM
za prijave i uplate avansa od 15.3 – 1.4: 819 KM

CIJENA ARANŽMANA: 839KM

 

Način plaćanja:
30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana prije polaska ili u ratama do polaska

Cijena uključuje

 • avio prevozBeograd – Ankara – Beograd;
 • aerodromske takse aerodromske takse su podložne promjeni do dana polaska na putovanje;
 • 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Tourist u Kapadokijiwww.touristhotel.com.tr
 • 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Sergah u Ankariwww.sergaf.com
 • Transfere prema programu;
 • obilasci po programu u pratnji vodičanisu uračunate ulaznice u objekte
 • troškove organizacije i vođstva puta.

Cijena NE uključuje

 • putničko zdravstveno osiguranje koje je obavezno;
 • doplata za večeru u Kapadokiji 40KM po osobi (2 večere) plaćanje u agencija;
 • troškove ulaznica i fakultativnih izleta;
 • transfer do mjesta polaska (Aerodrom Nikola Tesla - Beograd);
 • ostale individualne troškove putnika;
 • fakultativne programe.

Doplate i popusti

 • doplata za jednokrevetnu sobu 100 KM po osobi;
 • dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 20% i ima pomoćni ležaj u hotelu.
 • Cijene fakultativnih izleta – podložne su promjenama, zavisno od broja prijavljenihlet balonom od 150 do 250 eura.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

-Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 20. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cijene. Cijene ulaznica za lokalitete podložne su promjeni na koje agencija ne utiče i iznose trenutno okvirno oko 210 TL:

-Muzej Goreme 100 TL

-Zelve-Passabalari 50 TL

-Podzemni grad Kaymakli ili Derinkuyu 60 TL

Plan putovanja

Dan 1(četvrtak, 12.05.2022) Beograd – Ankara – Kapadokija

Dolazak u Beograd dva sata prije leta za Ankaru. Let za Ankaru u 10.00h (TK7819). Dolazak u Ankaru u 12.55h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, transfer do Kapadokije sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Goreme. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2(petak, 13.05.2022) Kapadokija

Fakultativni izlet – vožnja balonima. U ranim jutarnjim časovima, jedan sat prije izlaska sunca, odlazimo do zone za polijetanje. Doživjeti Kapadokiju na drugačiji način iz vazduha predstavlja jedan od najuzbudljivijih momenata ovog putovanja. Dok prisustvujemo nevjerovatnom izlasku sunca u vazduhu, moći ćete vidjeti i savršene panoramske poglede na Urgup, Goreme, Ortahisar, Uchisar, Avanos i Nevsehir. Ovaj nevjerovatan let sa profesionalnim pilotom traje oko 45 – 75 minuta u zavisnosti od vjetra. Povratak u hotel, doručak.
Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet. Razgledanje regiona poznatog kao “Kolijevka hrišćanstva“, mjesto gdje su Hrišćani našli utočište pod kamenim svodovima Kapadokije i izgradili oko 36 podzemnih gradova i 600 crkava. Ovu avanturu započinjemo posjetom zamku Uchisar, koji je najviša tačka ove regije. Nakon obilaska zamka odlazimo u posjetu otvorenom muzeju Goreme, smještenom u istoimenoj dolini. Dolina Goreme je poznata po velikom broju pravoslavnih, ranohrišćanskih crkava, u kojima su freske isklesane u mekim, vulkanskim stijenama. Slobodno vrijeme za individualnu posjetu muzeju (ulaznice nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta). Obilazak doline muzeja Zelve u kojoj se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama, koje su predstavljale sigurno mjesto za skrivanje hrišćana od raznih osvajača. Obilazak Pašabag doline sa bezbroj kamenih formacija visokih preko 30 metara, poznatih kao “vilenjački dimnjaci”- jedinstvene stijene u obliku pečuraka. Obilazak završavamo posjetom jednoj od zanatskih radnji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3(subota, 14.05.2022) Kapadokija – Ankara

Doručak. Napuštanje hotela i polazak na poludnevni izlet. Posjeta podzemnom gradu (Kaymakli ili Derinkuyu), koji potiču još iz perioda Hetita i koji su nastali u vrijeme invazije Persijanaca i Arapa. Otkriveni su 60-ih godina i od tada su dostupni posjetiocima. Služili su za skrivanje ljudi tokom okupacije nadzemnih gradova. Put nastavljamo do Ihlara doline poznate po kanjonu širokom oko 200m i dubokom izmedju 100m i 150m. Dolina Ihlare spada u najljepša prirodna bogatstva Turske i obiluje brojnim crkvama i manastirima uklesanim u stijenama, sa zanimljivim freskoslikarstvom iz vizantijskog perioda. Šetnja jednim dijelom doline Ihlara. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak za Ankaru. Dolazak u Ankaru u večernjim satima, smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 4(nedjelja, 15.05.2022) Ankara

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u razgledanje Ankare – grada čije brojne znamenitosti govore o njegovoj istoriji. U kamenu i eksponatima davnih vremena sačuvana je istorija grada, njegova veličina i sjaj. Najveća atrakcija je mauzolej oca moderne Turske države Kemala Ataturka. Mauzolej je podijeljen u četiri glavna dijela: Put lavova, Centralni Trg, Počasna dvorana (gdje počiva Kemal Ataturk) i Park mira u kom se nalazi više od 50000 stabala drveća. Posjeta starom dijelu grada, gdje možete vidjeti Bajrami džamiju iz 15.vijeka, jednu od najstarijih džamija u gradu, čiju unutrašnjost karakteriše drveni plafon i heksagonalna, velika rozeta u centralnom dijelu. Bajrami džamija je posvećena “svecu“ Hadži Bajramu Veliju, koji je bio pjesnik i pisac himni. Avgustov hram smješten pored Hadži Bajramove džamije, posvećen frigijskim bogovima, podignut u 2 vijeku p.n.e. Odlazak do tvrđave sa koje se pruža najljepši pogled na grad. Do vrata tvrđave vode uske, kaldrmisane ulice prepune tradicionalnih zanatskih radionica i autentičnih restorana. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i upoznavanje glavnog grada Turske. Transfer do aerodroma. Predviđeno vrijeme leta za Beograd u 18:05h po lokalnom vremenu (TK7818). Predviđeno vrijeme slijetanje u Beograd oko 19:05h.

Važna napomena

 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja (redosljed pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije As travel i Happy travel;
 • Svi putnici prije polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane turističke Asocijacije Turske;
 • Sobe su dvokrevetne. Svaka soba sadrži kupatilo (TWC), TV, fen, mini bar. Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana prije polaska;
 • U slučaju promjene na monetarnom tržištu, kao i promjene u cijenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cijenu aranžmana;
 • Putnici koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju;
 • Program je rađen na bazi minimum 25 plativa putnika;
Slike
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije HAPPY TRAVEL, kao organizatora putovanja.
Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14.07-325-631/18 od 03.07.2018.
Srećan put i prijatan boravak želi Vam AS TRAVEL i HAPPY TRAVEL!