+38765842442 info@as-travel.org
+38765842442 info@as-travel.org

Portugalska tura novembar 2022

0
Cijena
OdBAM 1,760
Cijena
OdBAM 1,760
Puno ime*
E-mail adresa*
Vaš upit*
Spremi na listu želja

Dodavanje predmeta na listu želja zahteva račun

47

Zašto izabrati nas?

 • Garantovano najbolje cijene!
 • Konstantna podrška 24/7
 • Bez skrivenih troškova.
 • 5000+ zadovoljnih klijenata

Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org

Detalji

Porto, drugi po veličini grad u Portugaliji. Ime vuče korjene od naziva starorimskog grada na datom mjestu koji se zvao Portus Kale. Od datog naziva je izveden ne samo naziv današnjeg grada (koji znači luka), nego i naziv države. Portugalci često grad nazivaju prosto luka, sa određenim članom O ispred (O Porto), pa se stoga u nekim jezicima ustalio oblik naziva Oporto. Romantici vole drugo objašnjenje i insistiraju da je konfuzija nastala davno kada su stranci pogrešno pročitali nazive na buradima vina koja su se prevozila tokom reke Duro (Douro). Porto nudi mnogo više od jezičkih akrobacija. On je grad mostova, spoj tradicionalnog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turitičkoj mapi svijeta. Centralni bulevar Avenida dos Aliados, obale reke Duro zaštićene od strane UNESCO-a, crkva Sao Francisco i Santa Clara i druge impresivne građevine učiniće vaš boravak drugačijim. Porto je dom jedne od najljepših knjižara na svijetu LelloSagrađena 1906, liči na mesto iz bajke. Neogotska spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i stepeništem boje crvenog karanfila. Domicilno stanovništvo kaže  da je upravo ta radnja inspirisala J. K. Rouling da smisli scenografiju za Harija Potera.

Lisabon, glavni grad Portugalije, smješten na obalama rijeke Težo, najduže rijeke Iberijskog poluostrva, prostire se na sedam brežuljaka. U XVII vijeku grad je pretrpio veliki zemljotres u kom je poginulo oko 90 000 ljudi tako da je većina građevina tog doba koju su za sobom ostavljali brojni vladari uništena. Ipak, nakon višegodišnje obnove grad je uspio da povrati stari sjaj i svoje mjesto centra Portugala. Grad obiluje prelijepim građevinama nastalim poslije zemljotresa 1755. godine. Prepoznatljiv je po Lisabonskoj katedrali koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce grada, zatim kuli Belem odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja, tvrđavi Sv. Đorđa, Alfami-najstarijem dijelu grada, brojnim muzejima,  restoranima i gostoljubivom narodu.

 

Black Tulip 4* Gaia, www.hotelblacktulip.pt

Lokacija: Hotel se nalazi u centru Gaie, nedaleko od stanice metroa, koja spaja ovaj dio grada sa centrom Porta (prelazi se samo reka Duro). Od aerodroma u Portu je udaljen 21 km.
Sobe: Svaka soba ima: kupatilo, fen, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet.
Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se recepcija, restoran, bar.

Vip Executive Picoas 4* Lisabonwww.viphotels.com

Lokacija: Hotel se nalazi u srcu Lisabona i omogućava gostima da stignu do aerodroma za 15 minuta, a do istorijskog centra za 5 minuta. U neposrednoj blizini hotela je metro stanica Picoas. U blizini se nalazi i čuvena robna kuća El Corte Ingles. Hotel je udaljen 4 km od međunarodnog aerodroma u Lisabonu.
Sobe: Raspolaže sa 131 sobom. Svaka soba ima: kupatilo, fen, klima uređaj, telefon, TV, sef, mini bar i wi fi internet.
Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se recepcija, lobi, restoran na 5 spratu, bar u prizemlju.

Organizator zadržava pravo zamjene ovih hotela sličnim hotelima iste kategorije.

Cijena  1760 KM po osobi u 1/2 sobi
Aerodromske takse uključene u cijenu!
Period putovanja: 21.11.-26.11. 2022.

 

Cijena uključuje

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Cirih-Lisabon kompanijom Swiss, Porto-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
 • Aerodromske takse 130€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni do dana putovanja)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Lisabonu
 • 2 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u standardnim dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama u Porto
 • Transfere prema programu od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • Panoramsko razgledanje u Portu i Lisabonu; Razgledanje Koimbre, Batalje i Obidoša
 • Ulaznice za: Katedralu i Staru berzu u Portu, degustaciju vina i vožnja žičarom u mjestu Gaia, Univerzitet u Koimbri i Manastir u Batalji.
 • Usluge vodiča-pratioca grupe na našem jeziku
 • Organizaciju putovanja

Cijena NE uključuje

 • Individualne troškove
 • Ulaznice za lokalitete koje u programu nisu navedene kao uključene
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete

Važna napomena

NAČIN PLAĆANJA: – 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana prije putovanja ili u mjesečnim ratama do polaska.

-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 sata.

-Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za djecu do 12 godina. Uz poseban zahtjev, može ga koristiti odrasla osoba.

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja turističke agencije As travel, licenca br. RS-AB-051-4404409680001 te Vas molimo da se sa istim upoznate prije putovanja.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’AS TRAVEL’!

Plan putovanja

Dan 1 - 21. novembarBeograd – Cirih – Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata prije leta za Cirih kompanijom Swiss na liniji LX1413 u 09.40h. Dolazak u Cirih u 11.35h. Nastavak putovanja za Lisabon kompanijom Swiss u 12.45h na liniji LX2084, dolazak u Lisabon u 14.40h. Nakon slijetanja transfer sa poludnevnim panoramskim razgledanjem grada. Razgledanje grada u pratnji vodiča na našem jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Smještanje u hotel Vip Picoas 4*. Slobodno vrijeme. Preporučujemo odlazak u shopping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svjetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osjećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. Noćenje.

Dan 2 - 22. novembar Lisabon (fakultativno Sintra i Kaškaiš)

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja cjelodnevnog fakultativnog izleta za Sintru i Kaškaiš. Odlazak do Sintre, slikovitog gradića udaljenog od Lisabona oko 30 km. Opasan šumovitim brdima i sa specifičnom mirko klimom, vijekovima je bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Brdima koja okružuju mjesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena. Šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak nacionalne Kraljevske palate (ulaznica uključena u cijenu) u Sintri koja je zidana na temeljima iz XV vijeka i nosi obilježja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mjestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo modensko ljetovalište se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat je po velikom broju golf terena i luksuznih hotela. Cijena izleta je 75€ za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 - 23. novembar Lisabon (fakultativno Evora)

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja cjelodnevnog fakultativnog izleta za Evoru. Evora, grad-muzej, nalazi se u središnjem dijelu Portugalije. Grad sa bogatom istorijom i kulturnim korjenima iz rimskih vremena. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista, kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unijet u spisak svjetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž, u brdovitim predjelima, sa divnim seoskim pejzažima, vinogradima, poznatim plantažama hrasta plutnjaka. Obilazak: katedrala (ulaznica uključena u cijenu) i „Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha; rimski hram Templo Romano iz prvog vijeka; impresivna gotska katedrala Evora iz XII vijeka i glavna kapela – barokno remek djelo. Slobodno vrijeme za uživanje u prelijepoj arhitekturi Evore na glavnom gradskom trgu. Povratak u Lisabon preko jedinstvenog 17 km dugog mosta Vasko da Gama, najdužeg mosta u Evropi. Cijena izleta je 75 eur za minimum 15 prijavljenih putnika. Noćenje.

Dan 4 - 24. novembarLisabon – Obidoš – Batalja – Koimbra – Porto

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Obidoš, najljepšeg i najbolje očuvanog srednjevjekovnog grada u zemlji. Grad koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz XII veka. Obilazak male crkve Svete Marije i nakon obilaska, nastavak putovanja za Batalju. Obilazak manastira Santa Maria Da Victorio iz XV vijeka (ulaznica uključena u cijenu), najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem XIV veka nakon portugalske pobjede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mjesta Alžubarote i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja za Koimbru, treći grad po veličini u Portugalu, i jedan od najstarijih univerzitetskih gradova Evrope. Bio je prestolnica kraljevstva u XII vijeku. Obilaze se katedrala i univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom (ulaznica za univerzitet uključena u cijenu). Nastavak putovanja do Porta. Smještaj u hotel Black Tulip 4* u mjestu Gaia. Noćenje.

Dan 5 - 25. novembarPorto – razgledanje grada

Doručak. Nakon doručka odlazak u obilazak Porta. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a, gdje se nalazi niz trgova sa uskim ulicama i brojnim crkvama, palatama i zdanjima. Od pojedinačnih građevina potrebno je spomenuti gradsku katedralu, koja je izgrađena u XVII vijeku u baroknom stilu, i Staru berzu sa veoma lijepim “Arapskim salonom” (ulaznice uključene u cijenu). Nakon obilaska Porta vožnja žičarom do Gaie, gradića sa druge strane rijeke Duro, degustacija vina u jednoj od poznatijih lokalnih vinarija (degustacija uključena u cijenu). Slobodno poslije podne. Noćenje.

Dan 6 - 26. novembarPorto – Frankfurt – Beograd

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa na liniji LH1179 u 16.45h. Dolazak u Frankfurt u 20.30h, nastavak putovanja za Beograd kompanijom Lufthansa u 21.50h na liniji LH1410. Dolazak u Beograd u 23.40h. Kraj programa.

Slike