+38765842442 info@as-travel.org

Putovanje u Klagenfurt

0
Cijena
OdBAM 229
Cijena
OdBAM 229
Puno ime*
E-mail adresa*
Vaš upit*
Spremi na listu želja

Dodavanje predmeta na listu želja zahteva račun

403

Zašto izabrati nas?

 • Garantovano najbolje cijene!
 • Konstantna podrška 24/7
 • Bez skrivenih troškova.
 • 5000+ zadovoljnih klijenata

Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org

3 dana
Dostupnost: 12. - 14. 04. 2024.

Putovanje u Klagenfurt – biser Alpa!

Pronađite savršenu ravnotežu između prirode i kulture u srcu Alpa, u prekrasnom Klagenfurtu. Ovo je destinacija koja će očarati ljubitelje prirode, istorije i umjetnosti, nudeći nezaboravno iskustvo za putnike svih profila. Ako ste u potrazi za jedinstvenom avanturom, nema boljeg mjesta od Klagenfurta, gdje se susreću idilična priroda i fascinantna arhitektura.

Jedan od vrhunaca posjete svakako je Minimundus, očaravajući minijaturni svijet koji će vas vratiti u djetinjstvo. Smješten pored prekrasnog jezera Wörthersee, Minimundus je minijaturni park koji nudi više od 150 precizno izrađenih replika poznatih zgrada i struktura širom svijeta. Ovo je prilika da istražite čudesne svjetske spomenike na jednom mjestu.

Kroz pažljivo osmišljen park proći ćete pored minijaturnih replika poznatih znamenitosti poput Tadž Mahala, Ajfelovog tornja, Kineskog zida i mnogih drugih. Svaka minijatura je izrađena s nevjerovatnom pažnjom na detalje, dajući vam osjećaj da zapravo putujete oko svijeta u jednom danu.

Osim fascinantnih minijatura, Minimundus nudi i edukativno iskustvo za cijelu porodicu. Interaktivne radionice, informativni filmovi i animirane priče o svakoj zgradi doprinose vašem razumijevanju bogatog kulturnog nasljeđa koje ovo putovanje nudi.

Nakon istraživanja minijaturnog svijeta, Klagenfurt će vas dočekati raširenih ruku. Prošetajte slikovitim starim gradom, uživajte u bogatoj kulturnoj sceni i kušajte autentične specijalitete u lokalnim restoranima. Jezero Wörthersee pružit će vam priliku da se opustite uz prekrasan pogled i brojne vodene aktivnosti.

Bilo da ste ljubitelj umjetnosti, istorije ili prirode, Klagenfurt i Minimundus imaju za svakoga ponešto. Ovo putovanje će biti kombinacija nevjerovatnih iskustava i uspomena koje će trajati cijeli život. Doživite čaroliju minijatura i ljepotu Alpa u Klagenfurtu – vašoj sljedećoj nezaboravnoj destinaciji!

CIJENA ARANŽMANA: 229KM

*ZA REZERVACIJE DO 31.01.2024.  I UPLATU AVANSA OD 30% CIJENA 219KM

Cijena uključuje

 • prevoz turističkim autobusom prema program;
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na baz 1 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu ‘’Ibis Worthersee’’https://all.accor.com/hotel/9321/index.en.shtml
 • razgledanje prema programu;
 • vodič tokom putovanja,
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana.

Cijena NE uključuje

 • putno zdravstveno osiguranje;
 • ulaznice za muzeje I kulturno istorijske spomenike;
 • individualne troškove;

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za 1/1 sobu 90KM;
 • POPUST ZA DJECU starosti do 12 godina iznosi 20% u pratnji 2 odrasle osobe;

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • MINIMUNDUS - 30€;
 • VILAH - 15€;

Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

Važna napomena

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja turističke agencije As travel, licenca br. RS-AB-051-4404409680001 te Vas molimo da se sa istim upoznate prije putovanja.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’AS TRAVEL’!

DODATNE INFORMACIJE:

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati validnu polisu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije putovanja obavezna je uplata 30% avansa od ukupne cijene aranžmana. Ostatak se uplaćuje najkasnije 7 dana prije datuma polaska ili u ratama do polaska.

Plan putovanja

Dan 1(12.04.2024 – petak) BIJELJINA

Polazak autobusa sa dogovorenog mjesta u 23:45 časa, sa parkinga saborne crkve u Bijeljini. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

Dan 2(13.04.2024 – subota) KLAGENFURT – MINIMUNDUS – VILAH

Dolazak u Klagenfurt u prijepodnevnim časovima, glavnog grada Koruške. Šetnja do glavnog gradskog trga, fontane Lindwurm, barokne katedrale i palače Landhaus. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju. Fakultativna posjeta Minimundusu, parku sa 159 modela građevina iz 40 zemalja svijeta, gdje možete šetajući parkom napraviti „put oko svijeta“ u jednom danu. Minijature najpoznatijih svjetskih građevina su u velikom parku s cvijećem, bonsai drvećem i kaktusima. Putnici koji ne žele posjetiti Minmundus mogu iskoristiti više slobodnog vremena u središtu Klagenfurta. Nakon obilaska Klagenfurta odlazak do hotela, smještaj u hotel ‘’Ibis Worthersee’’. Nakon kraće pauze mogućnost-fakultativnog odlaska do Villacha, drugog najvećeg koruškog grada. Šetnja s vodičem kroz zanimljiva unutarnja dvorišta i tipične uličice do crkve sv. Jakova. Tu je i najviši crkveni toranj visine 94 metara. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3(14.04.2024 – nedjelja) VRBSKO JEZERO – BIJELJINA

Doručak. Odjava iz hotela. Nakon odjave krećemo ka mjestu Velden, jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhove i guste crnogorične šume. Šetnja uz obalu jezera i vile austrijskog plemstva. Slobodno vrijeme do polaska za Bijeljinu. Nastavak putovanja ka Bijeljini. Vožnja kroz Sloveniju te dolazak u Bijeljinu u kasnim večernjim časovima

Slike