+38765842442 info@as-travel.org

Putovanje u Lisabon 09.-12.11.2023.

0
Cijena
OdBAM 1,355
Cijena
OdBAM 1,355
Puno ime*
E-mail adresa*
Vaš upit*
Spremi na listu želja

Dodavanje predmeta na listu želja zahteva račun

168

Zašto izabrati nas?

 • Garantovano najbolje cijene!
 • Konstantna podrška 24/7
 • Bez skrivenih troškova.
 • 5000+ zadovoljnih klijenata

Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org

4 dana / 3 noći
Dostupnost: 09.-12.11.2023.
Beograd
Lisabon
Detalji

Putovanje u Lisabon, grad sedam brda

Lisabon, glavni grad Portugala, privlači putnike svojom jedinstvenom kombinacijom istorijskog šarma, prekrasnog krajolika i živahne atmosfere. Grad smješten na sedam brežuljaka nudi nezaboravno iskustvo koje spaja prošlost i sadašnjost na jedinstven način.

Istraživanje istorijskih dragulja

Lisabon je grad bogate istorije koja se ogleda u njegovoj arhitekturi, spomenicima i ulicama. Stari grad Alfama je lavirint uskih ulica, živopisnih kuća i slikovitih terasa. U blizini se nalazi impozantni dvorac São Jorge sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled na grad i rijeku Tejo. Osjećaj stoljetne prošlosti može se doživjeti i šetnjom poznatim Trgovinskim trgom, gdje su se nekada održavali trgovački poslovi i važni događaji.

Fado: Srce portugalske kulture

Lisabon je poznat i po svom jedinstvenom muzičkom žanru – fadu. Ova emotivna i melanholična muzika duboko je ukorijenjena u portugalskoj kulturi. Posjetioci mogu uživati ​​u izvođenju fada u malim restoranima i barovima širom grada. To je prilika da se uronite u dušu Lisabona i osjetite strastvenu vezu između muzike i emocija.

Ukusna portugalska kuhinja

Putovanje u Lisabon ne bi bilo potpuno bez istraživanja lokalne kuhinje. Slatkiši poput pastel de nata, tradicionalnih portugalskih kolača od jaja i lisnatog tijesta, osvajaju srca posjetitelja širom svijeta. Plodovi mora su neizostavni dio jelovnika, a jela poput bacalhaua (sušena riba) prava su poslastica za ljubitelje ribe.

Prekrasne plaže i rijeka Tejo

Lisabon je privilegiran svojom lokacijom na obalama rijeke Tejo i Atlantskog okeana. Plaže kao što su Cascais i Estoril nude savršeno mjesto za bijeg od gradske vreve i uživanje u suncu i moru. Takođe, vožnja čamcem po rijeci Tejo pruža jedinstvenu perspektivu grada i priliku da se divite njegovoj ljepoti iz vode.

Moderni duh i umjetnička scena

Lisabon je grad koji se razvija i prati moderne trendove, što se odražava i na njegovoj umjetničkoj sceni. Mnoge galerije, instalacije ulične umjetnosti i alternativni prostori daju prostor mladim umjetnicima da se izraze. Bairro Alto je naselje poznato po živahnim barovima, noćnim klubovima i mladalačkom duhu.

Cijena 1355,00KM po osobi

Period putovanja: 09.-12.11.2023.
 

Cijena uključuje

 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd;
 • aerodromske takseaerodromske takse su podložne promjeni);
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu;
 • smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Vip Entrecampos 4*;
 • panoramsko razgledanje Lisabona;
 • usluge vodiča;
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja.

Cijena NE uključuje

 • fakultativni izleti;
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 • transfer Bijeljina – Beograd – Bijeljina: 60KM(plaćanje u agenciji prilikom prijave);
 • individualni troškovi;
 • programu putovanja: karta za metro, karta za brod, gradska taksa u Lisabonu 2eura po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela

Doplate:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 40%;
 • dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 10% i ima pomoćni ležaj u hotelu.

Fakultativni izleti:

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cijene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji prije polaska na putovanje.

Cijene fakultativnih izleta – podložne su promjenama, zavisno od broja prijavljenih:

Specijalna ponuda za paket 2 izleta  165€

Cjelodnevni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – 90€. U cijenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za kraljevsku palatu u Sintri. Trajanje izleta oko 8 sati.OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI PRILIKOM UPLATE ARANŽMANA, A PLAĆENJE NA LICU MJESTA

Cjelodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – 75€. U cijenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.

NAPOMENA:

 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja (redosljed pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Happy travel;
 • Svi putnici prije polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane turističke Asocijacije Portugala;
 • Hotel je kategorije 3*. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Naziv hotela u Portugalu biće poznat 10 dana prije puta;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana prije polaska;
 • U slučaju promjene na monetarnom tržištu, kao i promjene u cijenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cijenu aranžmana;
 • Putnici koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju;
 • Program je rađena na bazi minimum 30 plativih putnika;

Važna napomena

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana prije polaska ili u ratama do polaska;

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja turističke agencije As travel, licenca br. RS-AB-051-4404409680001 te Vas molimo da se sa istim upoznate prije putovanja.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’AS TRAVEL’!

Plan putovanja:

Dan 1(09.11.2023 – četvrtak) BEOGRAD – LISABON

Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja aviona na aerodromu ”Nikola Tesla”. Predviđeno polijetanje u 13.20 časova. Direktan let sa dolaskom u Lisabon u 16:20 časova. Nakon carinskih formalnosti odlazak na panoramsko razgledanja grada u trajanju od 3h: obilazak centralnog dijela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; obilazak centra grada: Marquês de Pombal, Avenida da Liberdade i trga Rossio. Posjeta Belému – području koje je snažno povezano sa portugalskim zlatnim dobom otkrića. Danas je to prostrano zeleno područje sa mnogo vrtova, parkova i spomenika koje vrijedi posjetiti. Atrakcije Belema su Manastir Jerónimos, Spomenik otkrićima, Torre de Belém. Odlazak u hotel. Smještanje u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 2(10.11.2023 – petak) LISABON – SINTRA

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Jedan od skrivenih dragulja Portugala i Evrope, nalazi se na samo 30-ak kilometara zapadno od Lisabona, magična, poetična i bajkovita Sintra. Svoju bajkovitu stvarnost Sintra, vjerovatno, u mnogome duguje Mavarima koji su dio svoje čudesne arhitekture prenijeli i u ovaj mali gradić. Najslikovitiji dio Sintre svakako jeste njen stari dio Vila Velha koji predstavlja pravi mali lavirint uskih uličica omeđenih starim kamenim kućima preko čijih krovova i fasada od oslikanih pločica, padaju raskošne bungavilije praveći preko potreban hlad svojim posjetiocima. Obilazak kraljevske palate, omiljena ljetnja palata portugalskih kraljeva bila je upravo ova u Sintri. Od svih palata koje su portugalski kraljevi izgradili, Nacionalna palata u Sintri jedina je ostala gotovo netaktnuta, sačuvavši svoje izvorne obrise. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih ljetovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Ako vrijeme dozvoljava, malo slobodnog vremena će se dati u zaljivu Cascais. Povratak u Lisabon u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 3(11.11.2023 – subota) LISABON – BATALJA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke, koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. vijeka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom pješčanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cvijeća. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Noćenje.

Dan 4(12.11.2023 – nedelja) LISABON – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska za aerodrom. Transfer do aerodroma. Polijetanje za Beograd u 23:05h. Dolazak u Beograd u 03:55h -08.11.2023.

Slike