+38765842442 info@as-travel.org

Putovanje u Rusiju

0
Cijena
OdBAM 2,329
Cijena
OdBAM 2,329
Puno ime*
E-mail adresa*
Vaš upit*
Spremi na listu želja

Dodavanje predmeta na listu želja zahteva račun

259

Zašto izabrati nas?

 • Garantovano najbolje cijene!
 • Konstantna podrška 24/7
 • Bez skrivenih troškova.
 • 5000+ zadovoljnih klijenata

Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org

8 dana / 7 noći
Dostupnost: 29.04. - 06.05.
Beograd
Moskva
Detalji

Lokacija polaska

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Vrijeme okupljanja putnika

2 sata prije polaska

Prvomajski praznici i Vaskrs u Rusiji

Moskva i Sankt Peterburg
29.04 – 06.05.2024.
8 dana / 7 noći

Moskva je najživlja evropska prestonica, snažan spoj istorije i uređenosti, prepuna svjetski poznatih mjesta i atrakcija. Putovanja u Moskvu, grad koji postoji više od 800 godina i u kojem posjetioci mjesecima mogu biti zauzeti istraživanjima i obilascima ovog veličanstvenog glavnog grada Rusije. Od najstarije aktivne tvrđave i grandioznih katedrala u Evropi do živahnih zelenih površina i futurističkih nebodera.

Ovo su najpopularnije lokacije u Moskvi koje obavezno trebate posjetiti!

Njena veličina i njena elegancija. Moskva je prostrana, široka, Moskva je veličanstvena. Kada pokušate svjetskim metropolama pridodati određeno svojstvo, onda bi rekli da je ovo grad ledene, zapanjujuće ljepote i vatrene duše.

Putovanje u Sankt Peterburg, grad koji se nalazi na obali Finskog zaliva, odiše bogatom istorijom i impozantnom arhitekturom. Grad je osnovao ruski car Petar Veliki 1703. godine kao prozor u Evropu, a postao je simbol modernizacije i prosvjetljenja u Rusiji. Jedna od najpoznatijih atrakcija je Zimski dvorac, impozantna rezidencija koja je nekada bila carska palata. Dvorac je svjetionik ruskog baroka i često je bio poprište važnih istorijskih događaja.

U Sankt Peterburgu se nalazi i Ermitaž, jedan od najvećih i najstarijih muzeja na svijetu. Muzej je smešten u prelepoj zgradi na obali reke Neve i poseduje bogatu kolekciju umetnosti, arheoloških nalaza i kulturnih artefakata. Grad je prožet kanalima, zbog čega ga često nazivaju “Venecijom sjevera”. Romantične vožnje čamcem duž kanala nude jedinstven pogled na gradsku arhitekturu.

Zanimljiva činjenica o Sankt Peterburgu je bijela noć koja se dešava tokom ljeta. Tokom bijele noći, grad ne tone u potpunosti u mrak, stvarajući magičnu atmosferu koja privlači brojne posjetitelje. Ovo doba godine također je ispunjeno raznim kulturnim događajima, koncertima i festivalima. Sankt Peterburg nije samo istorijski dragulj, već i živahno kulturno središte koje oduševljava svoje posetioce svojom lepotom i raznolikošću.

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 1190 EUR

Cijena za decu 2-12 godina sa jednom odraslom osobom: 1050 EUR
Doplata za jednokrevetnu sobu 230 EUR
Smeštaj treće osobe na dopunskom ležaju, na upit.

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

Cijena uključuje

 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
 • Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 02.05;
 • Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Valo Business 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cijena NE uključuje

 • Fakultativne programe.
 • Individualne troškove

Fakultativni programi

 • Obilazak Moskovskog metroa - 10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve) - 45 EUR *
 • Krstarenje rekom Moskvom - 50 EUR
 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk) - 50 EUR
 • Panorama Borodinske bitke - 40 EUR
 • Petropavlovska tvrđava - 35 EUR
 • Ermitaž - 50 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom - 40 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama - 55 EUR
 • Puškin (Carsko selo) - 60 EUR *

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.
Odlazak u Kremlj i Panoramu Borodinske bitke – metroom.

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih.

*) Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van oba grada).

Opis hotela

Moskva, Hotel Delta 4*
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, VALO Business 4*
Novi hotel, nalazi se na svega 15 minuta vožnje metroom do samog centra grada – Nevskog prospekta. Sve sobe su tipa Studio sa kuhinjom, površine 24m2 i opremljene su klima uređajem, TV-om, ketlerom, mikrotalasnom pećnicom, fenom za kosu. U sadržaju hotela su, osim restorana i bazen 25m i fitness centar. Tačno preko puta hotela se nalazi stanica metroa, kao i tržni centar u sklopu koga se nalaze i restorani brze hrane. Doručak švedski sto.

Plan putovanja

Dan 129.04. Beograd – Moskva - ponedeljak

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 09:20 časova (let TK1082). Sletanje u 12:05. Nastavak putovanja za Moskvu u 14:15 (let TK415), dolazak na moskovski aerodrom u 18:10 časova. Transfer do hotela. Posle smeštaja u hotel, fakultativni izlet: upoznavanje sa Moskovskim metroom, jednim od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

Dan 230.04. Moskva - utorak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 301.05. Moskva - sreda

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

Dan 402.05. Moskva – Sankt Peterburg - četvrtak

Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju.
Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg oko 17 časova. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

Dan 503.05. Sankt Peterburg - petak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). U nastavku, posle pauze fakultativna poseta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 604.05. Sankt Peterburg - subota

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 705.05. Sankt Peterburg - nedelja

Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 806.05. Sankt Peterburg – Beograd - ponedeljak

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 13:00 časova (let TK402). Sletanje u 17:00. Nastavak putovanja za Beograd u 18:50 (let TK1083), dolazak u 18:10 časova. Kraj usluge.

Photos