+38765842442 info@as-travel.org
+38765842442 info@as-travel.org

Sicilijanska tura oktobar 2022

0
Cijena
OdBAM 1,690
Cijena
OdBAM 1,690
Puno ime*
E-mail adresa*
Vaš upit*
Spremi na listu želja

Dodavanje predmeta na listu želja zahteva račun

46

Zašto izabrati nas?

 • Garantovano najbolje cijene!
 • Konstantna podrška 24/7
 • Bez skrivenih troškova.
 • 5000+ zadovoljnih klijenata

Imate pitanje?

Nemojte se ustručavati da nas pozovete. Mi smo tim profesionalaca i rado bismo odgovorili na sva Vaša pitanja.

+387 65 842 442

info@as-travel.org

Detalji

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Sicilija je poznata i po najvažnijim turističkim lokalitetima u Italiji, koji su danas pod zaštitom UNESCO-a – Vila del Kasale, Sirakuza, Ćefalu, Palermo, Monreale, Katanija, Etna… Ona je kao mediteranski svijet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, arapskim i španskim nasljeđem, pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog sicilijanskog baroka. Burna istorija, veličanstveni predjeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju vrijednu posjete, a kada se tome doda i jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželjeti da se ponovo vratite na Siciliju.

 Hotel San Paolo Palace 4* – Palermo

http://www.sanpaolopalace.it/home.html

Lokacija: Hotel San Paolo Palace se nalazi u neposrednoj blizini mora, centra grada i najvažnijih turističkih atrakcija u gradu Palermo. Hotel je udaljen 38 km od aerodroma u Palermu.
Smještaj: Hotel San Paolo Palace ima 260 soba. Sve sobe imaju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, wi fi internet, sef, mini bar.
Hotelski sadržaj: Gostima hotela San Paolo Palace na raspolaganju je recepcija, lift, 2 restorana od kojih se jedan nalazi na 14 spratu sa panoramskim pogledom na grad i more, bar, bazen na 14 spratu, wi fi internet,  internet kutak, prostorija za prtljag, teretana.

 

Hotel Nettuno 4* – Katanija

https://www.hotel-nettuno.it/

Lokacija: Hotel Nettuno se nalazi na samoj promenadi pored mora. Udaljen je 1.5 km od kongresnog centra, željezničke i autobuske stanice. Hotel Nettuno se nalazi u neposrednoj blizini samog centra grada i udaljen je oko 9 km od aerodroma.
Sobe: Hotel Nettuno ima 101 sobu. Sve sobe imaju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, wi fi internet, mini bar, sef.
Hotelski sadržaj: Gostima hotela Nettuno na raspolaganju je recepcija, lift, restoran, bar, wi fi internet, bazen, terasa za sunčanje, parking.

Zadržavamo pravo zamjene hotela sličnim hotelima iste kategorije!

Cijena  1690 KM po osobi u 1/2 sobi
Aerodromske takse i izleti uključeni u cijenu!
Period putovanja: 21.10.-26.10. 2022.

 

Cijena uključuje

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Cirih-Palermo kompanijom Swiss i Katanija-Minhen-Beograd kompanijom Lufthansa
 • Aerodromske takse 137 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promjeni do polaska na putovanje)
 • Transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom prema programu
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama u gradu Palermo (2 noćenja) i gradu Katanija (3 noćenja)
 • Panoramska razgledanja prema programu
 • Ulaznice za lokalitete prema programu (Monreale katedrala, Royal Palace i Palatine crkva u Palermu, Vila Romana Del Kasale u Pjaca Armerini, Arheoloski park i katedrala u Sirakuzi, Teatar u Taormini).
 • Usluge vodiča na našem jeziku na destinaciji
 • Troškovi organizacije putovanja

Cijena NE uključuje

 • Individualne troškove
 • Gradsku taksu - hoteli 4* - oko 2 eur po noći po osobi u Palermu i 2,5 eur po noći po osobi u Kataniji (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini)
 • Putno zdravstveno osiguranje

Važna napomena

NAČIN PLAĆANJA: – 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana prije putovanja ili u mjesečnim ratama do polaska.

Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 sata.

-Trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za djecu do 12 godina, ne može ga koristiti odrasla osoba.

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja turističke agencije As travel, licenca br. RS-AB-051-4404409680001 te Vas molimo da se sa istim upoznate prije putovanja.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’AS TRAVEL’!

Plan putovanja

Dan 1 - 21. oktobar Beograd – Cirih – Palermo

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” dva i po sata prije polijetanja. Polijetanje za Cirih letom avio kompanije Swiss u 09.20h (let LX1413). Dolazak u Cirih u 11.15h. Nastavak putovanja za Palermo u 12.00h (let LX1742). Dolazak u Palermo u 13.50h. Transfer do hotela u gradu Palermo. Smještaj. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje

Dan 2 - 22. oktobar Palermo – Monreale – Palermo

Doručak. Polazak za Monreale, biskupski gradić, radi obilaska čuvene katedrale Duomo, koju je podigao Vilijem II u XII vijeku. Ova najveća crkva na Siciliji, počiva na 18 antičkih stubova i važi za najljepšu normansku baziliku. Najveća atrakcija su jedinstveni pozlaćeni mozaici na površini od 6500 kvadratnih metara koji prikazuju biblijske prizore, zatim mermerni podovi, bronzani portali i sakofazi Vilijema I i II. Slobodno vrijeme za šetnju do polaska za Palermo, glavni grad Sicilije. Palermo je peti po veličini i jedan od najstarijih gradova Italije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne istorije još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas. Grad sicilijanskih kraljeva, koji je u Punskim ratovima bio uporište kartaginske flote, a kasnije je doživio procvat pod Arapima i Normanima. Iz svih tih epoha sačuvane su izuzetne građevine. Tako, u samom gradu vizantijske crkve stoje pored džamija, barokne i katalonske palate pored arapskih i klasicističkih kasarni. Obilazak obuhvata ulice Vitorio Emanuele, palata Normana, katedrala iz XII vijeka, trg Kvatro Kanti, crkva La Martorana, Trg Srama, pozorište Masimo… Slobodno vrijeme i šetnja do povratka u hotel. Noćenje.

Dan 3 - 23. oktobarPalermo – Vila Romana Del Kasale – Kaltađirone – Katanija

Doručak. Odjavljivanje iz hotela u gradu Palermo. Odlazak do Vile Romana Del Kasale koja se nalazi pored mjesta Pjaca Armerina. Ova velika građevina iz IV vijeka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 kvadratnih metara, neprocjenjive vrijednosti (pod zaštitom UNESCO-a). Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa sjevera Afrike. Nastavak putovanja za Kaltađirone, grad pod zaštitom UNESCO-a i grad čuvene keramike, smješten duboko u unutrašnjost ostrva. Mavari su ga nazivali “Brežuljak vaza”. Glavna atrakcija grada su monumentalne stepenice Santa Maria del Monte koje povezuju Donji i Gornji grad, izgrađene u fazama između XII i XV veka. Poslije slobodnog vremena za razgledanje i uobičajnu kupovinu suvenira ili upotrebnih predmeta od keramike, nastavak putovanja do grada Katanija na zapadnoj obali ostrva i smještaj u hotel. Grad Katanija predstavlja privredni centar i najveću luku na Siciliji. Zbog blizine aktivnog vulkana Etna (svega 30 km pravolinijski), tokom 3 vijeka svoje istorije, mnogo puta je bio razaran erupcijama lave i pratećim zemljotresima. Poslednji put to je bilo krajem XVII veka, kada je ponovo izgrađen od vulkanskih stijena u stilu kasnog baroka, prema strogim urbanističkim pravilima. Među mnogim raskošnim palatama i crkvama vezanim za taj period, posebno se ističe katedrala Svete Agate koja se nalazi u centru starog grada na Pjaci Del Duomo. Noćenje.

Dan 4 - 24. oktobar Katanija – Noto – Sirakuza – Katanija

Doručak. Odlazak do grada Noto, poznatog po najlepšim zgradama u baroknom sicilijanskom stilu koje datiraju iz XVIII veka. Grad Noto je poznat po tome što se svakog maja u ovom gradu održava jedinstveni festival cvijeća-Infiorata. Umjetnici koriste raznobojne latice specijalne vrste cvijeća, slažući slike nalik na mozaik, svake godine različite, uglavnom vjerske tematike. Nastavak putovanja ka gradu Sirakuza, koji su Grci osnovali još u VIII vijeku prije nove ere. Grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najveće grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Slijedi obilazak starog dijela grada Ortiđija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Povratak u Kataniju. Noćenje.

Dan 5 - 25. oktobar Katanija – Etna – Taormina – Katanija

Doručak. Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3400 metara. Putovanje vodi crnim putevima, kojima je nekada prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 metara nadmorske visine. Nakon obilaska, polazak ka Taormini, koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao Biser Mediterana zbog svog geografskog položaja i šarma. Obilazak gornjeg dijela grada, u koji se može ući kroz vrata Porta Mesina ili Porta Katanija. Impresivne crkve, manastiri, palate, kao i čuveno grčko-rimsko pozorište iz III vijeka prije nove ere, koje je jedno od najbolje očuvanih teatara antičkog doba (ulazak nije uključen u cijenu i može biti fakultativan). Šetnja glavnom ulicom Korso Umberto i obilazak gradskog parka. Slobodno vrijeme do povratka u Kataniju. Noćenje.

Dan 6. - 26. oktobarKatanija – Minhen – Beograd

Doručak. Nakon doručka transfer za aerodrom. Poletanje iz Katanije za Minhen avio kompanijom Lufthansa u 11.55h (let LH1907). Dolazak u Minhen u 14.05h. Nastavak putovanja za Beograd u 15.05h (let LH1736). Dolazak u Beograd u 16.35h. Kraj programa.

Slike